Emboiture tuyau NATURAL, canalisation en fonte - Saint-Gobain PAM

Search catalog

Vlinderkleppen met dubbele flens

APPARATEN

Gamma met dubbele flenzen

De concentrische vlinderkleppen met dubbele flens is vervaardigd voor een diameterbereik van DN 150 tot 1600 mm. Dit is een afsluiter met een korte inbouwlengte, die bestaat in serie 20 en 13.

Deze afsluiter is het gemakkelijkst te monteren omdat de tolerantie bepaald door de twee flenzen een correcte en zeer snelle positionering mogelijk maakt die een groot montage- en bedieningscomfort biedt, vooral in aanwezigheid van pompuitlaten, reservoirs, scheepsrompen, magazijnen, marine-installaties, enz.

vlinderklep, flenzen, nodulair gietijzer
Caption: 
Vlinderklep met dubbele flenzen in nodulair gietijzer

Verschillende montageoplossingen  

Er moet met verschillende criteria rekening worden gehouden bij de keuze van het type bevestigingsmiddelen, bv. de diameter, het type vlinderafsluiter, het type flenzen. Zo kan onderhoud worden uitgevoerd terwijl het netwerk onder druk blijft staan. Voor deze vlinderklep met dubbele flens wordt een Een uitbouwstuk aanbevolen om de demontage te vergemakkelijken.

Kleine diameters  

Onder de DN 500: de bevestiging vindt plaat met trekstangen en moeren. Bij deze diameters wordt het netwerk drukloos gemaakt voorafgaand aan interventies. Daarom is voor dit type oplossing een tijdelijke isolatie van de lijn nodig.

Grote diameters 

Vanaf diameter 500 kan de afsluiter met dubbele flens worden gemonteerd met verschillende oplossingen: Met behulp van trekstangen met twee moeren, schroeven met een moer, of een dubbele schroef en een moer kunnen beiden kanten van de afsluiter worden geïsoleerd om onder druk onderhoud aan het waternetwerk uit te voeren. 

 
Visserie robinet à papillon double brides

DN 500 tot 1600: De flenzen wordt met elkaar verbonden door middel van de bouten aan elke kant van de vlinderklep. 
Dit geheel biedt de mogelijkheid om een kant van de installatie te demonteren terwijl de andere kant werkzaam en onder druk blijft. Deze optie maakt een optimaal onderhoud mogelijk, maar wordt niet aanbevolen wanneer een nauwkeurige schroeflengte belangrijk is.

 

Images diaporama

vanne, brides, fonte ductil, levier
Robinet à papillon double brides à levier
vanne, brides, fonte ductil, réducteur
Robinet à papillon double brides avec réducteur
vanne, brides, fonte ductil, motorisé
Robinet à papillon double brides motorisé BERNARD
vanne, brides, fonte ductil, motorisé
Robinet à papillon double brides motorisé AUMA

See also

Vlinderafsluiters PAM
De vlinderkleppen met korte inbouwlengte hebben een behuizing en een vlinder in nodulair gietijzer bekleed met epoxypoeder.
Saint-Gobain PAM biedt verschillende assortimenten afsluiters en apparaten.&nb