Chantier CLASSIC Panama

Duurzame ontwikkeling

Saint-Gobain PAM

Saint-Gobain PAM maakt deel uit van een duurzame ontwikkelingsbenadering, gedurende de hele levenscyclus van het product. Deze ‘groene’ investering is mogelijk dankzij het belangrijkste gebruikte materiaal: nodulair gietijzer, edel en 100% recycleerbaar tot in het oneindige!

Saint-Gobain PAM vermindert de behoefte aan energie en natuurlijke hulpbronnen van watertransport systemen en vermindert hun CO2-uitstoot door:

  • leidingen met geoptimaliseerde dikte en langere levensduur.
  • de ontwikkeling van ergonomische plaatsingstechnieken.

Het bedrijf stimuleert in elke fase, van het ontwerp over het gebruik tot het transport van producten, een ontwikkelingsdynamiek op basis van verantwoorde en duurzame consumptie- en productiemethoden.


Centrifugatie van een nodulair gietijzeren leiding
Caption: 
Centrifugatie van een nodulair gietijzeren leiding

Saint-Gobain PAM hecht veel waarde aan de principes van duurzame ontwikkeling bij het ontwerpen van oplossingen. Het bedrijf biedt producten die voldoen aan de huidige behoeften, maar ook toekomstgericht zijn. Deze prioriteit staat centraal in elke fase van de levenscyclus van de producten.
Saint-Gobain PAM zet zich in voor verantwoord produceren: producten die volgens dit principe worden ontworpen zijn energiezuiniger. Het Blutop-assortiment is een perfect voorbeeld van ecodesign permanente innovatie, waarden die Saint-Gobain PAM dierbaar zijn. Dit assortiment is ontworpen om de levenscyclus van milieuvriendelijke producten vast te stellen.
Saint-Gobain PAM stelt alles in het werk om zijn klanten tevreden te stellen. Het bedrijf is oprecht toegewijd aan kwaliteit, niet alleen vanuit economisch, maar ook vanuit ecologisch oogpunt. Duurzame ontwikkeling, een belangrijk criterium voor de moderne consument, staat centraal in het bedrijfsbeleid.
Saint-Gobain PAM, wereldleider in complete leidingsystemen voor de watercyclus, hanteert een maatschappelijk verantwoorde houding. Centraal hierbij staat de bevordering van beginselen van mensenrechten, de strijd tegen corruptie en de integratie van internationale arbeidsnormen. Duurzame ontwikkeling heeft een centrale plaats in bedrijfscultuur.