Chantier Irrigal

ZOEKMACHINE

Alle ondergronden (TT)

DRINKWATER

Oplossingen voor alle terreinen (TT) - PE en PUX

Nodulair gietijzeren leidingen voor zeer agressieve ondergronden  

 

De TT-leidingen (PE of PUX) worden beschermd door een buitenbekleding die geschikt is voor zeer corrosieve ondergronden waar zinkbekledingen niet volstaan. Het toepassingsgebied van de bekledingen is gespecificeerd in bijlage D van norm EN 545.

  • Voor DN 80 mm tot 700 mm: TT PE-leidingen, bekleed met een 2 mm dikke polyethyleenlaag die is geëxtrudeerd op een zinkonderlaag (bescherming volgens norm EN 14628)
  • Voor DN 800 mm tot 2000 mm: TT PUX-buizen, zinkonderlaag met een 1 mm dikke polyurethaanlaag die warm is gespoten op het eerder gekorrelde gietijzer (bescherming volgens norm EN 15189)

De hulpstukken voor deze leidingen zijn voorzien van buitenbekledingen in dik epoxy voor kleine diameters of in polyurethaan voor grotere diameters.

Deze bekledingen worden niet alleen in laboratoria getest, maar werden ook geïnstalleerd op ingegraven leidingen op de agressieve zeebodem van de baai van de Mont Saint-Michel. Ze hebben zich bewezen in de zoute woestijnen van de Verenigde Arabische Emiraten in het kader van de grote Taweelah- en Shuweihat-projecten.

De technische teams van Saint-Gobain PAM doen aan bodemonderzoek op verzoek van hun klanten.

 
DN : 80 à 2000
PN : 10 à 25


e-Catalogue - TT PE et TT PUX